Instruktioner
Smula fettet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Låt den vila kallt ca 1 timme.
Bryn skinkan, löken, svampen, paprikan och lägg i färsen. Stek det tills färsen är smulig.
Rör i mjöl, salt, peppar, ost , tomatpure och crème fraiche.
Kläd en pajform med 2/3 av degen. Förgrädda ca 15 min.
Fyll pajskalet med fyllningen.
Kavla ut resten av degen till ett lock el. galler och lägg det ovanpå pajen. Nagga och pensla med ägg.
Grädda i 200-225 grader i ca 20 min. eller tills pajen fått fin färg och är genomvarm.
Servera pajen varm med en fräsch, knaprig grönsallad.
Hej! Detta är en super god paj. Blir uppskattad av gammal som ung gäst. Krämig och smakrik paj med en tasch av röktskinka. Prova gärna, du kommer inte att bli besviken, det kan jag lova. Ingela Sandell
Verkligen supergod! Kommer att bli en favorit i repris här hemma!
Denna paj blev omtyckt att hela familjen. Kommer absolut att göras igen.
Jättegod! Perfekt bjudmat en fredag- eller lördagskväll. Alltid lika uppskattad! Det gör ju inte heller ngt att det är lättlagat...
Tack för ett jätte gott recept! Som tidigare sagt; Uppskattad av hela familjen! Kan hända att jag "hottar" upp den något nästa ggr, men det kommer defenitivt att göras en nästa ggr! // J
2 tsk salt blev för mycket salt i mitt och sambons tycke, särskilt om man har kassler i som redan är lite salt. Men annars var den god, kommer göras igen men med mindre salt.
Helt ok! Degen var dock för lite i min smak.. Det räckte inte till något galler ovanpå pajen fastän jag använde en normalstor pajform. I övrigt bra.
Pajen var mycket uppskattad hos oss, kommer att lagas fler ggr. mvh catrin
det är gott
Den här var jättegod! Den rökta skinkan gjorde susen. Jag tillsatte även lite chiliflakes för att få lite mer smak. Kommer att hamna på nästa buffébord.
Jag fick gora lite andringar for hade inte alla ingredienser hemma. Anvande chili sas istf tomatpuree och la till 1msk sambal olek. Manga fragade om receptet, valdigt gott.
Jättegod! Jag gillar vitlök så jag la till en klyfta och det blev super!
kanongod paj, kommer att göras fler gånger
Blev helt klart godkänd här hemma. Både vuxna, gäster och barnen åt med god aptit. Uteslöt champinjoner då barnen inte äter svamp, samt paprika p.g.a. allergi. La till svartpeppar och lite extra tomatpuré. Denna kommer vi göra igen.