Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fårostpaj med spenat och torkad tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ta fram filodegen ur frysen och veckla upp den. Värm ugnen till 225°.
  2. Förbered spenaten. Tina den i mikro eller låt paketet ligga framme. Dela bladen i stora bitar.
  3. Pensla pajformen med oljan. Använder du en pajform av teflon är detta onödigt. Klä formen med filodeg.
  4. Krama ur spenaten lätt och lägg i bottnen på pajen. Skär tomaterna i strimlor och lägg över spenaten. Smula över fårosten.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och muskot. Häll smeten över spenaten i formen. Jämna till/klipp bort filodeg som sticker upp över kanten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter tills pajen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.