Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Felvänd köttfärspaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smaskig paj där skalet är på ovansidan istället för i botten. Ska vara ett ganska tjockt skal. Och fyllningen ska täcka minst halva formen tycker jag. Men gör efter eget tycke och smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop degen och låt stå kallt ca 1 timme. Stek köttfärsen och löken, krydda efter smak, tillsätt vitlök och ev paprika. Häll av så mycket av spadet på burktomaterna som möjligt. Blandningen skall inte vara så blöt.
  2. Smörj en ugnsfast form med höga kanter. Skiva tomat och täck botten av formen med dem. Täck med riven ost. Häll på köttfärsblandningen och täck med riven ost.
  3. Kavla ut degen så den täcker formen och pensla med ägg. Grädda i 225 grader ca 10-15 minuter eller tills skalet fått färg.
  4. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.