Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festbröd med ajvar relish och oliver

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ajvar gör brödet saftigt och väcker ett visst intresse av gästerna. Prova att rosta brödet- en smaksensation med en god ost och en tomatskiva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vanligt salt och rör försiktigt tills jästen har löst upp sig helt. Tillsätt vattnet och honung, blanda noga. Häll i olivoljan och rör om.
  3. Tillsätt mjölet i omgångar under omrörning och arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs tills degen fått bra konsistens, den ska släppa från kanten och inte klibba. Knåda 10 minuter.
  4. Kavla ut degen till en eller två plattor, beroende på hur många bröd du gör, ungefär ½ cm tjocka. Bred på ett jämnt lager ajvar relish. Strö över rosmarin och flingsalt. Hacka oliverna och fördela hacket.
  5. Rulla ihop degen, se till att rullen blir så tät som möjligt. Vrid och tvinna rullen, då håller degen ihop bättre och flyter inte ut. Låt jäsa ca 30 minuter under duk på bakplåtspappersklädd plåt, degen ska bli ungefär dubbelt så stor.
  6. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills brödet har fått fin färg och låter ihåligt när du knackar det på undersidan. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.