Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festgratäng med kassler

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna rätten har jag gjort många gånger,alltid omtyckt ! Lite jobb med den ,men det är det värt.

Ingredienser

Instruktioner

Koka riset enligt förpackningen, och låt ett par msk smör smälta i det färdiga riset och smaksätt det med salt, peppar, oregano. Bred ut riset i en ugnssäker form. Låt sparrisen rinna av, men spara spadet. Lägg ett par bitar sparris på varje skiva kassler och vik i hop skivorna. Placera dem med skarven nedåt på risbädden. Smält 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull, på ej alltför varm platta. Tillsätt mjölet och späd med spadet, sedan med grädden. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Vispa sedan äggulorna och den rivna osten ,och blanda ihop med såsen. Slå såsen över och gratinera i ugn , 250 grader tills ytan fått färg. En grönsallad till är gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.