Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festgratäng med köttfärs

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet hittade jag på ett gammalt och nött tidningsurklipp. Har lagat det många gånger och alla har tyckt om rätten. Man kan ju själv välja kryddningen efter smak.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ungnen på 175 gr och smöra en hög ungsform. Strimla purjon, låt svampen rinna av och skala och skiva potatisen tunt. Skinkan tärnas smått. 2. Bryn purjo och svamp med matfett i en gryta tills det börjar få färg. Lägg då i köttfärsen och låt den bryna med tills den smular sig. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt senap, skinka och buljong och smaka av med salt och peppar. 3. Lägg ett lager potatisskivor i botten av formen och varva med färssås och riven ost. Lägg potatis överst och täck med ost. Slå på grädden. 4. Grädda i ugnen 35-45 min eller tills potatisen känns mjuk. Servera med en god sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • flabban 13 september 2008

    Jättegott och en bra allt i ett-gryta.

  • Gul13 13 februari 2010

    Jag undrar vad jag gjorde för fel för familjen konstaterade att "detta gör vi inte igen, mamma." Och jag lovade det. Ledsen men det blir bara en 1:a på sin höjd.

  • Gul13 13 februari 2010

    Jag undrar vad jag gjorde för fel för hela familjen konstaterade att "Detta gör vi inte igen, mamma!". Det lovade jag. Ledsen men det blir bara en 1:a på sin höjd.

  • FarmorKex 13 februari 2010

    Hej. Det var tråkigt att höra, men prova med att förkoka potatisen lite grann sen du har skivat den. Det är viktigt att gratängen är väl genomkokt.....Sen kan du ju krydda efter egen smak.............Jag serverar den med fräsch sallad......Jag vet ju inte ifall dina barn inte tycker om bacon eller svamp........Prova dig fram.......Ha det bra....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.