Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig paj med köttfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vill man bjuda till fest och har ont om tid är köttfärspaj ett utmärkt val. Rätten kan förberedas i god tid för att sedan bara värmas strax innan gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman matfett och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt ca 1 timma.
  2. Skala och hacka löken. Hetta upp matfettet i en stekpanna och lägg i köttfärs, lök och pressad vitlök. Låt det bryna tillsammans.
  3. Tillsätt muskot, persilja, selleri, salt och peppar. Rör ner ägget och ställ färsen svalt.
  4. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena halvan till en rundel som ska täcka botten och kanter i en pajform, ca 22 cm i diameter. Strö över 2 msk ströbröd.
  5. Häll den svala köttfärsblandningen i degskalet. Strö över resten av ströbrödet.
  6. Kavla ut den andra deghalvan till ett lock. Lägg den ovanpå fyllningen och tryck ihop kanterna väl. Skär ut överblivna degvitar till blad som garnering. Snitta 3-4 lufthål i deglocket.
  7. Vispa upp ägg och mjölk. Pensla pajen och grädda i 200 grader, ca 45 minuter.
  8. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.