Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

feta trianglar

 
  • Serverar: 33 portioner
Skriv ut

Goda feta trianglar som passar perfekt till förrätt

Ingredienser

Instruktioner

Skölj spenaten under rinnande kallt vatten. lägg spenaten med lite vatten kvar på bladen i en medelstor kastrull och koka upp utan lock i 3 min eller tills de är mjuka. Låt rinna av och svalna. pressa med händerna ut en del av vätskan från spenatbladen och grovhacka sedan. Sätt ugnen på 200 C. Pensla två bakplåtan med smält smör. Lägg spenat , pinjenötter, korinter, mynta, kanel och peppar i en medelstor bunke. Blanda noga, rör ner feta och ricotta med en gaffel. Arbeta med 2 mördegsplattor i taget. lägg den ena plattan på bänken och pensla med smör. Toppa med den andra plattan. Skär plattorna i jämnstora strimlor som kan vikas ihop till trianglar av den strolek du vill ha. Pensla deg kanterna med smält smör. Lägg en matsked av fetablandningen 5 cm från kortsidan på varje rektangel. Vik över degen så allt det blir en triangel och pressa ihop. Gör samma sak med resten av degen och fyllningen. Lägg trianglarna på bakplåten med 5 cm mellan varje. Grädda i 12-15 min, eller tills de har svält upp och fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.