Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostgratinerade bönor med yoghurtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrikt, läckert och hälsosamt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka löken och pressa vitlöken. Skär bleksellerin i långa strimlor som sedan skärs i må bitar. Fräs grönsakerna mjuka i olivolja i en gryta. Tillsätt krossade tomater, salt, socker, dill, oregano och mynta, koka ihop 15 minuter.
  3. Skölj bönorna väl och rör ner dem i tomatsåsen med oliverna. Bred ut såsen i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen i 1 timme. Strö på fetaost när det återstår 10 minuter.
  4. Blanda yoghurt, créme fraiche, citronskal, salt och peppar till en sås.
  5. Servera böngratängen med såsen och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.