Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med bönor och korv

(10 kommentarer)  
Gryta med bönor och korv Gryta med bönor och korv
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mättande GI- gryta med bönor och korv

Ingredienser

Instruktioner

Skär korven i bitar. Skala och skiva löken. Stek korv och lök i olja i en gryta. Rör ner currypastan. Låt bönorna- och ärterna rinna av. Häll ner bönor, majs, tomer och créme fraiche efter smak i grytan med en buljongtärning och en hackad paprika. Låt koka några minuter och smaka av med salt. Tips: Det går bra både med falukorv och med en stark korv. Bönorna och ärterna kan med fördel bytas ut mot liknande som vita bönor, borlottibönor, svarta bönor och majs.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • bp72 26 augusti 2008

    En supergod gryta.

  • Molgan 8 oktober 2008

    Hej evaldo, tack för ditt recept.- Andra gången gilt! Mycket gott och enkel vardagsmat. Jag valde falukorv och hade ris till maträtten.

  • KatjaA 28 oktober 2008

    Hejsan! Vad är det för slags currypasta,är det röd el grön? Undras om detta även blir gott med sojakorv,ska prova ändå:)

  • monfo 20 september 2009

    Denna gryta har blivit en klar favorit här hemma.

  • miramamman 20 augusti 2010

    tack för en bra vardagsrätt, jag trodde jag hade alla ingredienserna hemma, men tomaterna fanns inte, så de blev en egen variant sk chiliconkorv, med ditt recept i grunden. Då jag använde vita bönor i tomatsås, så avstod jag från creme freichen men det blev riktigt gott iaf. Och snabbt tillagat. Jag hade bara lite röd curry kvar så jag tog både röd och grön. Vi åt den som den var så det blev en GI variant.

  • Sigefelt 3 oktober 2010

    Tack för att du delade med dig av detta recept, passar utmärkt för den som inte tycker att korv är så jättegott. Jag hade dock inga bönor så jag lade i en burk champinjoner istället, funkade alldeles utmärkt! En jättegod gryta som jag kommer göra om och om igen.

  • lenasvensson 13 oktober 2011

    Åh så gott! Hade inga jätteförväntningar men tyckte de de lät som en nyttig vardagsmat. Men det var supergott, tyckte killen med så det här kommer vi göra igen =)

  • annie7 10 januari 2012

    Tack för ett bra vardagsrecept. 14-åringen åt med förtjusning, annars inte så förtjust i korv.

  • Towskij 15 februari 2012

    Jättegott blev det! :) Jag tycker egentligen inte om bönor ett dugg men försöker lära mig äta det och det här receptet var perfekt "terapi-mat". Det blev en burk krossade tomater med chilli istället för hela tomater eftersom det var det jag hade hemma, men det funkade utmärkt!

  • atarN 13 januari 2015

    Denna grytan tror jag att jag förstörde med en halvdålig korv för om jag pillade bort korven var det jätte gott. Smakade typ som korvstroganoff. Jag tror nog även att jag kan tänka mig göra denna helt utan kött och bara bönor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.