Här är en perfekt rätt för dig som har varit ute i höstskogarna och hittat härliga kantareller. Ge den lite sting med spansk peppar.
Instruktioner
- Rensa och dela svampen i mindre bitar. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna med höga kanter och fräs finhackad lök, vitlök, selleri och spansk peppar i några minuter. Tillsätt svampen och låt den steka tills den fått fin färg.
Ta undan lite svamp och spara till dekoration.
- Blanda ricotta, grädde, 1 msk olja och kantarellfond i en kastrull och värm upp under omrörning på svag värme.
Häll över blandningen i stekpannan och låt små puttra.
- Koka upp 3 liter vatten, salta och koka pastan i 1 minut. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen i stekpannan.
Låt den stå på svag värme ytterligare 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
- Strö över persilja och mynta och dekorera med några stekta kantareller.
Servera på varma tallrikar.
Publicerat den
9 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar