Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fettuccine med kantarellsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är en perfekt rätt för dig som har varit ute i höstskogarna och hittat härliga kantareller. Ge den lite sting med spansk peppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och dela svampen i mindre bitar. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna med höga kanter och fräs finhackad lök, vitlök, selleri och spansk peppar i några minuter. Tillsätt svampen och låt den steka tills den fått fin färg. Ta undan lite svamp och spara till dekoration.
  2. Blanda ricotta, grädde, 1 msk olja och kantarellfond i en kastrull och värm upp under omrörning på svag värme. Häll över blandningen i stekpannan och låt små puttra.
  3. Koka upp 3 liter vatten, salta och koka pastan i 1 minut. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen i stekpannan. Låt den stå på svag värme ytterligare 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över persilja och mynta och dekorera med några stekta kantareller. Servera på varma tallrikar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.