Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filippinsk fläskgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Även känd som Pork Adobo i Filippinerna, en av dom mer kända rätterna och även en av mina favoriter. Revbensspjällen kan bytas ut mot fläskfilé (eller annat fläsk kött) eller en hel kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva vitlöken och bryn tillsammans med svart peppar och lagerbladen i oljan tills den börjar svettas lite och tillsätt köttet och bryn tills den fått färg.
  2. Häll i vatten, vinäger, soya samt 7up eller sprite.. låt puttra ca 20-30 min eller tills köttet är klart.
  3. Serveras med ris eller bröd.
  4. kan med fördel marineras i soyan, vinägern och vitlöken en dag i kylen, sila bort vätskan och starta enligt åven.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pinoy 11 juni 2009

    Mycket gott recept, salamat!

  • helnea1 13 augusti 2011

    Mycket gott. Har lagat det flera gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.