Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filodegstrianglar med lök

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Gott tilltugg till kräftorna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med fyllningen: Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs löken mjuk i olja på svag värme tills den mjuknar och blir guldgul. Grovhacka oliverna och blanda i dem tillsammans med små bitar av tomater. Hetta upp och fräs någon minut. Låt fyllningen svalna.
  3. Lägg ut ett filodegsblad, pensla med smält smör och lägg på nästa blad. Dela varje dubbelblad i 4 delar. Lägg på lökfyllning, pensla kanterna med vatten och vik ihop till rullar. Vik in ändarna ordentligt.
  4. Pensla med vispat ägg och grädda mitt i ugnens tills de är guldgula. Servera ljumma direkt från ugnen - eller värm när de ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.