Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fint kryddat brytbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nygräddat brytbröd garnerat med lite rosmarin och grovt salt ger extra fin smak åt brödet.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka tomaterna. Blanda ut jästen med oljan och 2 msk fingervarmt vatten i en bunke. Smula ner fetaosten, tillsätt tomaterna och resten av det ljumma vattnet och rör om. Blanda ner vetemjölet, lite i taget under omrörning. När degen börjar släppa lite från kanterna, ta upp den och knåda degen smidig på arbetsbänken. Låt jäsa i bunken under bakduk ca 40 minuter. Ta upp degen, kavla ut den till ca 2 cm tjocklek och lägg på en bakpappersklädd plåt. Dela degen i portionsbitar med en vass kniv, men skär inte helt igenom. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla ytan med olja och strö lite rosmarin och grovt salt över. Grädda brödet i ugnen ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.