Festlig och fin laxfilé tillsammans med goda ingredienser som alla ligger i en form. Perfekt bjudmat som är festlig men ändå enkel att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fördela det kokta riset i en ugnssäker form. Fräs den väl avrunna bladspenaten i smör, krydda med salt och peppar. Lägg spenaten över riset.
- Gör såsen. Smält smöret, tillsätt mjölet under kraftig omrörning, häll i mjölken och låt allt koka upp under fortsatt omrörning. Sjud ett par minuter. Rör ner äggulan och 1 dl riven ost (spara lite ost att lägga ovanpå laxen) Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över spenaten i formen, lägg på välkryddade laxbitar och strö över lite riven ost. Gratinera i ca 15-20 minuter tills allt har fått fin färg och laxen är genomstekt.
- Garnera med dill och citron och servera gratängen med en sallad.
Publicerat den
10 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar