Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i thai-marinad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Thai är gott ja. Man använder så mycket fisk man själv vill..of course!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort den övre hårda delen på citrongräset. Ta bort ytterbladen från den nedre mjuka delen och skär stjälken i 3 bitar.
  2. Skär bort de små knotorna på ingefäran och skiva den grovt. Skär limefrukten i 4 klyftor.
  3. Bryt itu chilin, låt fröna vara med.
  4. Krossa allt i en mortel, men lägg först en plastpåse över blandningen, så att den inte skvätter. Häll i sojan och olivoljan och rör om.
  5. Gör några ritsor i skinnet på fisken (båda sidor). Häll marinaden över fisken. Låt allt dra i kylskåp i minst en halvtimme, och som mest i 4 timmar. Grilla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.