Riktigt gott var det här. Färsbiffar av lax och torskfilé.
Instruktioner
- Skär de båda fisksorterna i tärningar. Finhacka i matberedare tillsammans med salt. Tillsätt äggen, mjölet och grädden och kör till en slät färs. Finstrimla salladslökarna.
- Rör ner persiljan och de strimlade salladslökarna, peppra. Ställ in färsen i kylen och låt den vila i minst 30 minuter.
- Forma färsen med hjälp av en matsked till små biffar. Stek i smör 3-4 minuter på varje sida.
- Dillsås: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den får färg. Häll på vinet och koka ihop tills ½ dl återstår.
- Tillsätt vatten, fond och grädde och koka ihop till god smak, ca 3 dl. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Rör i den hackade dillen.
- Servera med en grönsallad, vill man kan man ha potatis eller ris till.
Publicerat den
4 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar