Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfärsbiffar med dillsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Riktigt gott var det här. Färsbiffar av lax och torskfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär de båda fisksorterna i tärningar. Finhacka i matberedare tillsammans med salt. Tillsätt äggen, mjölet och grädden och kör till en slät färs. Finstrimla salladslökarna.
  2. Rör ner persiljan och de strimlade salladslökarna, peppra. Ställ in färsen i kylen och låt den vila i minst 30 minuter.
  3. Forma färsen med hjälp av en matsked till små biffar. Stek i smör 3-4 minuter på varje sida.
  4. Dillsås: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den får färg. Häll på vinet och koka ihop tills ½ dl återstår.
  5. Tillsätt vatten, fond och grädde och koka ihop till god smak, ca 3 dl. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Rör i den hackade dillen.
  6. Servera med en grönsallad, vill man kan man ha potatis eller ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.