Chermoula är en marockansk kryddblandning som ger en pikant och frisk smak till fisk eller kyckling. Här en god version utan fett.
Instruktioner
- Skala och skiva schalottenlökarna tunt. Ansa chilifrukten och ta bort kärnorna. Strimla den fint.
- Blanda schalottenlök, chilifrukt, citronskal, färskpressad citronsaft, ingefära, persilja och peppar i en skål. Blanda väl. Sätt ugnens grill på högsta värmen.
- Smörj en plåt med olja eller lägg på ett bakplåtspapper. Lägg filéerna med skinnsidan neråt och salta dem lätt. Fördela chermoulan på filéerna och droppa över några droppar olivolja på varje chermoulatäckt filé.
- Sänk ugnens grill till medelvärme och sätt in plåten i ugnen. Grilla i ca 8 minuter tills fisken är färdig. Vänd inte filéerna för då faller kryddblandningen av. Servera genast.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar