Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfilé Chermoula

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chermoula är en marockansk kryddblandning som ger en pikant och frisk smak till fisk eller kyckling. Här en god version utan fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva schalottenlökarna tunt. Ansa chilifrukten och ta bort kärnorna. Strimla den fint.
  2. Blanda schalottenlök, chilifrukt, citronskal, färskpressad citronsaft, ingefära, persilja och peppar i en skål. Blanda väl. Sätt ugnens grill på högsta värmen.
  3. Smörj en plåt med olja eller lägg på ett bakplåtspapper. Lägg filéerna med skinnsidan neråt och salta dem lätt. Fördela chermoulan på filéerna och droppa över några droppar olivolja på varje chermoulatäckt filé.
  4. Sänk ugnens grill till medelvärme och sätt in plåten i ugnen. Grilla i ca 8 minuter tills fisken är färdig. Vänd inte filéerna för då faller kryddblandningen av. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.