Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Tar 10 min vid spisen, ca 50 min-1 tim i ugnen, perfekt efter jobbet. Fixa maten in i ugnen, förhöra läxor sedan mat, matlåda dagen efter. Har 3 tonårsgrabbar och får minst 2 matlådor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen 200 grader.
  2. Koka upp vattnet till potatismoset (vattenkokare spar tid). Den som har tid gör sin egen mos.
  3. Smält 150 gr smör. Blanda i påsarna med franskfiskgratäng i smöret. Tillsätt vattnet.
  4. Gör i ordning potatismoset, tillsätt kryddor och ev grädde/mjölk efter smak.
  5. Lägg upp 400 gr med fisk i ungsfastform. Omgärda fisken med potatismoset. Häll såsen över fisken
  6. In i ugnen 50 min-1 tim 200 grader mellanläge.
  7. Servera med sallad eller som den är, smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anna-Malin 3 februari 2010

    Jag tog bara två påsar av fransk fiskgratäng-mix, vilket räckte mer än väl. Det gällde att ha en färgglad, god sallad till, för rätten blev väldigt färglös och inte särskilt läcker, tyckte jag. Vi var bara två vuxna och två barn men åt upp vartenda dugg, utan att ta om. Jag vet inte om det blivit något fel i din beskrivning när du säger att maten räcker till så många portioner. Kanske använder du två fiskblock?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.