Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med äppel- och currysås med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig lyxig och vacker rätt som lätt kan dubbleras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och dela den i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör och äggulor och vispa till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset utmed kanterna i en ugnssäker form.
  3. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dem i botten på ugnsformen. Salta och peppra.
  4. Stek det hackade äpplet och curry i smör. Tillsätt créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackad dill. Häll såsen över fisken. Strö över riven ost.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Skala räkorna och strö dem över. Garnera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.