Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta från Marbella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Från Marbella på den spanska Medelhavskusten kommer denna sydländska fiskrätt. Den blir lika god i nordisk tappning med torsk, sej eller kolja i grytan. Gudomligt god! Jag har provat med både musslor och räkor, en gång tog jag kräftstjärtar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fiskblocket i 30 minuter. Skär det i 8 skivor på snedden. Låt musslorna rinna av väl och spara spadet.
  2. Häll mjölet på en tallrik och vänd fiskbitar och musslor i mjölet.
  3. Häll grädde och vin i en låg, vid kastrull. Tillsätt fiskbuljongtärningen och 3 msk av musselspadet. Låt allt sjuda under lock i cirka 5 minuter.
  4. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i skivor eller pressa dem. Lägg vitlök, paprika, fisk och musslor i grytan och låt sjuda ytterligare 5-8 minuter eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt.
  5. Tillsätt ärterna och låt dem bli varma. Strö över hackad persilja och servera. Jag brukar ha kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.