Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa från skärgården

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på en läcker fisksoppa, servera med citronaioli och ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skär fänkålen i skivor. Skala och skär potatisen i små tärningar.
  2. Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull. Häll på vatten, tillsätt buljongtärningar och timjan. Koka soppan under lock i 15 minuter.
  3. Skala och hacka tomaterna grovt och skiva purjolöken. Lägg ner grönsakerna i soppan och koka i 5 minuter.
  4. Skär fiskfiléerna i mindre bitar och skala räkorna. Lägg ner fisken i soppan och sjud på svag värme i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och strö över hackad persilja. Servera genast.
  5. Servera soppan med aioli smaksatt med citron och ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.