Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomssaft

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 5 dagar 35 minuter
Skriv ut

Sommarkänsla året om...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skaka blomklasarna så att damm och ev. insekter ramlar bort. Skölj klasarna.
  2. Tvätta citronerna noga. Skiva dem tunt.
  3. Varva blommor, citron, vinsyra och socker.
  4. Koka upp vattnet och häll det över blommorna. Låt det stå 4-5 dygn.
  5. Sila bort citron och blommor. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Tillslut dem och förvara saften kallt.
  6. Servera saften med sodavatten eller vanligt vatten och is.
  7. Kan också blandas med vodka och krossad is till en god sommardrink.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.