Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomssaft med rabarber och lime

 
Skriv ut

En spännande blandning av smaker som måste testas. Ger ca 2 liter färdig saft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skaka eller plocka bort insekter. Blommorna är renast när buskarna just börjat blomma. Skölj endast i nödfall.
  2. Klipp bort grova stjälkar och varva blomklasarna med rabarber, limeskivor, citronsyra och socker i en plasthink. Använd inte aluminium, syran fräter.
  3. Häll kokande vatten över ingredienserna och lägg över en kökshandduk.
  4. Låt massan stå två dygn i rumstemperatur och tre dygn i källartemperatur. Rör om ibland.
  5. Sila saften och fyll den på väl rengjorda flaskor som förvaras i kylskåp.
  6. Saften har begränsad hållbarhet och kan lätt börja jäsa. Frys den eller gör som jag, tillsätt natriumbensoat enligt dosering på förpackningen.
  7. Blanda gärna ut den koncentrerade saften med kolsyrat mineralvatten och servera med is.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.