En spännande blandning av smaker som måste testas.
Ger ca 2 liter färdig saft.
Instruktioner
- Skaka eller plocka bort insekter. Blommorna är renast när buskarna just börjat blomma. Skölj endast i nödfall.
- Klipp bort grova stjälkar och varva blomklasarna med rabarber, limeskivor, citronsyra och socker i en plasthink. Använd inte aluminium, syran fräter.
- Häll kokande vatten över ingredienserna och lägg över en kökshandduk.
- Låt massan stå två dygn i rumstemperatur och tre dygn i källartemperatur. Rör om ibland.
- Sila saften och fyll den på väl rengjorda flaskor som förvaras i kylskåp.
- Saften har begränsad hållbarhet och kan lätt börja jäsa. Frys den eller gör som jag, tillsätt natriumbensoat enligt dosering på förpackningen.
- Blanda gärna ut den koncentrerade saften med kolsyrat mineralvatten och servera med is.
Publicerat den
25 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar