Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé Caruso med hemmagjord pommes frites

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som på krogen - fast hemma!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen till pommes fritesen i centimeter- breda stavar. Torka av stavarna på hushållspapper innan de friteras i omgångar i 165-170 gradig olja. Låt potatisen rinna av på hushållspapper efter friteringen. Beräkna 4-5 minuter per omgång och att det blir ungefär lika många omgångar. Före serveringen värms pommes fritesen hastigt i olja eller i 225 - gradig ugn. Salta först vid servering. Känner du dig osäker - köp färdig pommes och värm i ugn.
  2. Koka upp vin, vatten och fond till rödvinsskyn. Red med majsstärkelse och sjud i 5 minuter. Färga med sojakulör och smaka av med salt och peppar.
  3. Putsa köttet och skär det i 8 lika stora skivor som bankas ut. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra efter vändning.
  4. Koka upp sparris, broccoli och minimorötter i saltat vatten och låt grönsakerna sjuda någon minut innan de får rinna av i durkslag.
  5. Lägg upp i ordning rödvinssky, kött, bearnaisesås, sparris, räkor, citronklyfta och persilja. Fördela varma grönsaker vid sidan av köttet och servera pommes frites i skål. Som på krogen - fast hemma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.