Som på krogen - fast hemma!
Instruktioner
- Skala och skär potatisen till pommes fritesen i centimeter-
breda stavar. Torka av stavarna på hushållspapper innan de friteras i omgångar i 165-170 gradig olja. Låt potatisen rinna av på hushållspapper efter friteringen. Beräkna 4-5 minuter per omgång och att det blir ungefär lika många omgångar.
Före serveringen värms pommes fritesen hastigt i olja eller i 225 - gradig ugn. Salta först vid servering.
Känner du dig osäker - köp färdig pommes och värm i ugn.
- Koka upp vin, vatten och fond till rödvinsskyn. Red med majsstärkelse och sjud i 5 minuter. Färga med sojakulör och smaka av med salt och peppar.
- Putsa köttet och skär det i 8 lika stora skivor som bankas ut. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra efter vändning.
- Koka upp sparris, broccoli och minimorötter i saltat vatten och låt grönsakerna sjuda någon minut innan de får rinna av i durkslag.
- Lägg upp i ordning rödvinssky, kött, bearnaisesås, sparris, räkor, citronklyfta och persilja.
Fördela varma grönsaker vid sidan av köttet och servera pommes frites i skål. Som på krogen - fast hemma.
Publicerat den
25 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar