Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i krämig senaps- och purjolökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Enkel och lyxigt god bjudrätt med krämig purjolökssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Putsa och skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn köttet runt om i 1 msk smör i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och låt fräsa med 1 minut Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet på ett fat.
  2. Ansa och skär purjolöken i 2 cm tjocka skivor. Fräs den mjuk i stekpannan. Vispa i crème fraiche, vatten, senap, buljongtärning, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Koka upp och låt puttra 1 minut.
  3. Lägg i köttet och låt puttra tills köttet är genomkokt, ca 5 min.
  4. Stek salladsärtorna i 1 msk smör ca 1 minut. Vänd i spenaten. Krydda med 1 krm salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.