Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med bambuskott

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Hittade ett recept i en tidning som jag ändrade om och mixtrade med tills jag hittade något som smakar relativt likt fläskfilé med bambuskott på kinarestaurangen. Många jag bjudit gillade det och frågade efter receptet prova du men och komentera gärna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i strimlor tvätta purjolöken och skär den i skivor. Stek fläskfilén i wok tillsammans med hälften av purjolöken. rör om tills fläskfilén är stekt Häll i sojan och vatten och rör om ordentligt så att det blandas väl. Låt puttra ca. 15-20min utan lock. Nu kan man med fördel börja koka jasminris.
  2. När det är klart tillsätter du ingefäran, salt, peppar och potatismjölet som gör att det blir fastare konsistens.
  3. Till sist tillsätt bambuskotten och rör om ordentligt och sedan det sista av purjolöken och rör om igen.
  4. Låt det stå och puttra någon minut till purjolöken ska bli lite uppvärmd så att den fortfarande är krispig.
  5. servera med jasminriset, soja och om du vill ha det lite starkare sambal oelek.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bjboman 11 augusti 2013

    Lustigt, skriver en lite resention igen då! Vi har ätit denna wok idag, jättegod! Jag la dock till både morötter, champinjoner och paprika. Smakade som att äta på Kinan! Prova!

  • bjboman 11 augusti 2013

    Lustigt, skriver en lite resention igen då! Vi har ätit denna wok idag, jättegod! Jag la dock till både morötter, champinjoner och paprika. Smakade som att äta på Kinan! Prova!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.