Saftiga bitar fläskfilé serveras här med en krämig champinjonsås och spänstiga gröna bönor. Denna lättlagade rätt blir snabbt en familjefavorit.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor. Salta och peppra köttet. Ansa champinjonerna och hacka dem grovt.
- Sätt ugnen på 150 grader. Smält 1 msk smör på medelvärme i en stor stekpanna. Lägg i fläskfiléskivorna och stek dem cirka två minuter på varje sida tills de är fint brynta och genomstekta. Lägg över i en ugnsfast form och håll köttet varmt i ugnen.
- Smält resten av smöret i stekpannan. Tillsätt lök, vitlök och champinjoner och fräs cirka fem minuter tills löken och champinjonerna har mjuknat. Öka värmen, häll i buljongen och koka upp. Låt sjuda cirka tre minuter tills buljongen reducerats till hälften. Sänk värmen och vispa ner grädden. Låt sjuda cirka två minuter.
- Blanda maizena med 1 msk kallt vatten och vispa ner redningen i såsen. Låt sjuda cirka en minut och vispa tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg upp fläskfilén på tallrikar och skeda upp såsen över köttet. Servera genast.
Publicerat den
18 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar