Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med champinjonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga bitar fläskfilé serveras här med en krämig champinjonsås och spänstiga gröna bönor. Denna lättlagade rätt blir snabbt en familjefavorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor. Salta och peppra köttet. Ansa champinjonerna och hacka dem grovt.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Smält 1 msk smör på medelvärme i en stor stekpanna. Lägg i fläskfiléskivorna och stek dem cirka två minuter på varje sida tills de är fint brynta och genomstekta. Lägg över i en ugnsfast form och håll köttet varmt i ugnen.
  3. Smält resten av smöret i stekpannan. Tillsätt lök, vitlök och champinjoner och fräs cirka fem minuter tills löken och champinjonerna har mjuknat. Öka värmen, häll i buljongen och koka upp. Låt sjuda cirka tre minuter tills buljongen reducerats till hälften. Sänk värmen och vispa ner grädden. Låt sjuda cirka två minuter.
  4. Blanda maizena med 1 msk kallt vatten och vispa ner redningen i såsen. Låt sjuda cirka en minut och vispa tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Lägg upp fläskfilén på tallrikar och skeda upp såsen över köttet. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.