Fläskfilé med grönpepparsås
Servera med en potatiskaka och lättkokta sockerärter.
Instruktioner
- Potatiskaka:
Koka potatisen nästan färdig, 10-15 minuter, med skalen.
Låt den svalna och skala den. Riv den grovt.
Stek potatisen som en kaka i teflonpanna i lite brynt smör i ca 5 minuter utan att röra om i pannan.
Vänd kakan med hjälp av ett lock eller en tallrik och stek andra sidan i ca 5 minuter.
- Sås:
Hacka löken. Fräs den och grönpepparn några minuter i lite smör i en kastrull.
Sätt till grädden och låt koka ihop till cirka hälften.
Krydda med salt, nymalen peppar och konjak eller fond.
- Kött:
Krydda filén, som ska vara hel, med salt och nymalen peppar.
Stek den i brynt smör 10-15 minuter, beroende på storleken.
- Servera filén med potatiskakan, såsen och lättkokta sockerärtor.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
12 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar