Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med grönpepparsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilé med grönpepparsås Servera med en potatiskaka och lättkokta sockerärter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatiskaka: Koka potatisen nästan färdig, 10-15 minuter, med skalen. Låt den svalna och skala den. Riv den grovt. Stek potatisen som en kaka i teflonpanna i lite brynt smör i ca 5 minuter utan att röra om i pannan. Vänd kakan med hjälp av ett lock eller en tallrik och stek andra sidan i ca 5 minuter.
  2. Sås: Hacka löken. Fräs den och grönpepparn några minuter i lite smör i en kastrull. Sätt till grädden och låt koka ihop till cirka hälften. Krydda med salt, nymalen peppar och konjak eller fond.
  3. Kött: Krydda filén, som ska vara hel, med salt och nymalen peppar. Stek den i brynt smör 10-15 minuter, beroende på storleken.
  4. Servera filén med potatiskakan, såsen och lättkokta sockerärtor.
  5. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.