Gryta med thailändska smaker.
Instruktioner
- Skär ett snitt på längden men inte helt igenom purjolöken. Skölj den noga i rinnande vatten.
Skölj och dela pepparfrukten på längden. Skrapa bort kärnorna och dra eller skär bort de ljusa mellanväggarna inne i pepparfrukten. Strimla eller finhacka pepparfrukten. Strimla purjolöken, skala ingefäran med t ex en potatisskalare eller med en liten skalkniv och riv den sedan på rivjärnets fina sida. Lägg strimlad pepparfrukt, purjolök, vitlök och ingefära på en tallrik så går det smidigt när alltihop ska ner i stekpannan samtidigt.
- Putsa fläskfilén. Skär filén i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filébitarna ca 1 minut på varje sida på hög värme. Sänk värmen till medelvärme och tillsätt purjolök, pepparfrukt, vitlök och ingefära. Sprid ut så det steks tillsammans med köttbitarna ca 2 minuter.
- Häll på kokosmjölk, soja och fisksås och krydda med salt och peppar. Låt det koka på medelvärme ca 5 minuter.
6 Skölj, dela och ansa paprikan. Skrapa ur kärnorna och skär bort de ljusa mellanväggarna. Strimla paprikan och låt den koka med den sista minuten. Servera med kokta nudlar.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar