Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med kokos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gryta med thailändska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ett snitt på längden men inte helt igenom purjolöken. Skölj den noga i rinnande vatten. Skölj och dela pepparfrukten på längden. Skrapa bort kärnorna och dra eller skär bort de ljusa mellanväggarna inne i pepparfrukten. Strimla eller finhacka pepparfrukten. Strimla purjolöken, skala ingefäran med t ex en potatisskalare eller med en liten skalkniv och riv den sedan på rivjärnets fina sida. Lägg strimlad pepparfrukt, purjolök, vitlök och ingefära på en tallrik så går det smidigt när alltihop ska ner i stekpannan samtidigt.
  2. Putsa fläskfilén. Skär filén i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filébitarna ca 1 minut på varje sida på hög värme. Sänk värmen till medelvärme och tillsätt purjolök, pepparfrukt, vitlök och ingefära. Sprid ut så det steks tillsammans med köttbitarna ca 2 minuter.
  3. Häll på kokosmjölk, soja och fisksås och krydda med salt och peppar. Låt det koka på medelvärme ca 5 minuter. 6 Skölj, dela och ansa paprikan. Skrapa ur kärnorna och skär bort de ljusa mellanväggarna. Strimla paprikan och låt den koka med den sista minuten. Servera med kokta nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.