Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med örttäcke

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fläskfilén blir oemotståndligt god med ett täcke som består av både salvia, timjan, citron och olivolja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfiléerna. Krydda filéerna kraftigt med salt, peppar och paprikapulver.
  2. Skölj och torka örterna noggrant. Ta bladen från stjälkarna och hacka dem fint. Blanda örter, ströbröd och 6 msk olivolja väl.
  3. Skala och hacka den gula löken fint. Skala och pressa vitlöken. Blanda ner lök och vitlök i örtblandningen. Blanda väl och smaka av med citronsaft, citronskal, salt och peppar.
  4. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn fläskfiléerna kraftigt runt om. Ta upp dem ur stekpannan och låt dem svalna lätt.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Lägg i filéerna och bred på örttäcket. Klicka över resten av matfettet.
  6. Sätt in formen i ugnen och stek i ca 20-25 minuter. Ta ut formen och låt det vila några minuter. Skär upp filén i 1 cm tjocka skivor och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.