Fläskfilén blir oemotståndligt god med ett täcke som består av både salvia, timjan, citron och olivolja.
Instruktioner
- Putsa fläskfiléerna. Krydda filéerna kraftigt med salt, peppar och paprikapulver.
- Skölj och torka örterna noggrant. Ta bladen från stjälkarna och hacka dem fint. Blanda örter, ströbröd och 6 msk olivolja väl.
- Skala och hacka den gula löken fint. Skala och pressa vitlöken. Blanda ner lök och vitlök i örtblandningen. Blanda väl och smaka av med citronsaft, citronskal, salt och peppar.
- Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn fläskfiléerna kraftigt runt om. Ta upp dem ur stekpannan och låt dem svalna lätt.
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Lägg i filéerna och bred på örttäcket. Klicka över resten av matfettet.
- Sätt in formen i ugnen och stek i ca 20-25 minuter. Ta ut formen och låt det vila några minuter. Skär upp filén i 1 cm tjocka skivor och servera genast.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar