Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med pinjenötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Här har vi en snabb och god middag med få ingredienser. Denna har jag lagat många gånger. Det är ett magert recept med ca 200 kalorier per portion. Den här rätten kan man lätt göra i större sats och bjuda sina vänner på.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva köttet i 2 cm tjocka skivor. Vänd det i mjöl, salt och peppar så det täcks.Skaka bort överflödigt mjöl. Värm en matsked olja i en panna och stek köttet i 3 minuter på varje sida. Tag skivorna ur pannan och håll dem varma. Värm ytterligare 1 msk olja i pannan och tillsatt pinjenötterna. Rosta dem tills de är lätt brunbrända (var försiktig att du inte bränner dem). Rör ned skal och saft från citronen och honungen. Låt det hela puttra en stund och rör om då och då. Lägg tillbaka köttet i pannan och strö persiljan över. Stek ytterligare i 3 minuter till rätten är genomvarm. Vänd köttbitarna då och då. Servera med pappardelle eller tagliatelle och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.