Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Snabblagad och god gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar. Skala och skiva lök och morötterna, snitta och skölj purjon. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttet och lägg över det i en gryta.
  2. Fräs sedan lök och mörötterna i pannan. Blanda den med köttet. Späd i stekpannan med buljong. Häll sky, soja och vinäger i grytan. Tillsätt salt, kryddor och pressad vitlök. Koka under lock under 10 minuter.
  3. Lägg i purjon och koka ytterligare 10 minuter. Blanda mjöl och fett till en pasta med gaffel. Rör ner pastan i grytan och koka i ca 5 min. Samanlagd koktid är 25 minuter.
  4. Servera med osaltat ris, chutney och en blandad sallad. Pasta är också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.