Väldoftande gryta med mört fläskkött, äpple och grönsaker.
Instruktioner
- Skala och skär löken och morötterna i skivor. Hacka vitlöksklyftan. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i morötter, lök och vitlök. Fräs under omrörning fem-sju minuter, ta upp grönsakerna med en hålslev och ställ åt sidan.
- Höj värmen och lägg i köttbitarna. Bryn dem runtom cirka fem minuter. Lägg tillbaka grönsakerna i grytan.
- Blanda ner mjölet och bryn cirka en minut. Tillsätt buljongen och cidern. Koka upp, rör om hela tiden.
- Tillsätt äpple, lagerblad, salvia, salt och peppar och blanda väl. Lägg på locket och låt sjuda svagt i en timma. Ta upp lagerbladen och smaka av med ev mer salt och peppar. Lägg upp på tallrikar, garnera med salviablad och servera.
Publicerat den
15 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar