Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskgryta Bretagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldoftande gryta med mört fläskkött, äpple och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken och morötterna i skivor. Hacka vitlöksklyftan. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i morötter, lök och vitlök. Fräs under omrörning fem-sju minuter, ta upp grönsakerna med en hålslev och ställ åt sidan.
  2. Höj värmen och lägg i köttbitarna. Bryn dem runtom cirka fem minuter. Lägg tillbaka grönsakerna i grytan.
  3. Blanda ner mjölet och bryn cirka en minut. Tillsätt buljongen och cidern. Koka upp, rör om hela tiden.
  4. Tillsätt äpple, lagerblad, salvia, salt och peppar och blanda väl. Lägg på locket och låt sjuda svagt i en timma. Ta upp lagerbladen och smaka av med ev mer salt och peppar. Lägg upp på tallrikar, garnera med salviablad och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.