Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarré/kycklinglårfilégryta med mos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En supergod gryta med både sälta och sötma från äpplen och äppelmust.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra. Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning i någon minut till. Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 minuter. Lägg i äpplena efter 20 minuter.
  2. Potatismos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Servera grytan med mos och eventuellt sugar snaps, ärter eller broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.