Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lergrytekarré med rotmos

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Kom på att om man lägger ner allt i lergrytan så minimeras disk och tillagningstid. Det blir en hel del karré över i detta recept. Men det är bara att öka på mängden rotfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg grytan i 15 minuter. Under tiden skalar du morötterna, potatisen och kålroten. Kapa ner morötterna till 4 cm längder och kålroten i 2x2 cm kuber. Potatisen kan du bara skära ner ca 2cm bitar. Gnid in karrén med salt och peppar. Lägg rotsakerna i botten på grytan. Slå i vinet och kalvfonden. Strö valfri örtkrydda över. Exempelvis torkad rosmarin och persilja. Lägg i grishalsen och lägg på locket. Ställ in i kall ugn och sätt igång den på 225 grader. Låt stå i en och en halv timme. Ta ut grytan och lägg upp köttet på en skärbräda. Rotsakerna lägger du över i en gryta eller skål och mosar med en potatisstöt. Lägg i en klick smör och vispa med elvisp. Slå i lite av vätskan från grytan för att få till rotmoset. Skär upp köttet och njut.
  2. Nu räckte moset ungefär till mig och en lunchlåda så man kan ju öka på mängden grönsaker. Det är ju lite beroende på storleken på grytan också. Men gott är det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.