Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskwok med wokade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Så gott och väldigt enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla köttet/kycklingen till smala bitar. Värm en stekpanna så den blir riktigt varm. Använder du fläskkött så var sparsam med stekfettet. Bryn på köttet så det blir klart, men överstek ej för då blir det torrt och trist. När köttet börjar fått färg runtom, salta, lägg på cayenne efter eget tycke och smak, skvätt på lite soja (jag använder Kikkoman Soy Sauce). Låt det steka in och lägg sedan köttet åt sidan.
  2. Värm stekpannan ytterligare en gång så den är riktigt varm, var även nu väldigt försiktig med fettet då grönsakerna ska wokas inte koka i fett. När pannan är riktigt varm, lägger du i röd lök och fin hackad vitlök och sedan i med grönsakerna (jag använder Ica´s wok)
  3. När grönsakerna är färdiga, häll tillbaka köttet över grönsakerna och rör om. Häll på lite vatten så det får puttra ihop. Häll sedan över Hoisin såsen. Låt det puttra försiktigt på svag värme tills det gottat ihop sig.
  4. Servera med ris eller nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.