Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberad tofu med rotselleripuré, bakade rötter och betor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kalasgod festrätt med underbara smakkombinationer! Var inte rädd för flambering. Det kan vara superkul och inte alls svårt, så länge du är försiktigt. Om du inte vill eller inte känner för sprit i maten är det bara att hoppa över. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rotselleripuré: Skala, tärna och koka rotselleri och potatis mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt rotfrukterna ånga av lite. Vispa dem sedan till en puré med hjälp av en elvisp. Smaksätt med smör, grädde, salt och peppar.
  2. Rötter och betor: Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala betorna och skiva dem tunt. Skala och skiva morötterna. Är de riktigt små kan de får vara hela. Lägg allt i en ugnsfast form. Tänk på att rödbetan färgar av sig. Vill du inte att allt ska bli lila får du lägga rödbetan lite vid sidan om. Ringla över olja och strö över mortlade fänkålsfrön och rosépeppar. Salta och peppra. Rosta i ugnen i 20 minuter.
  4. Flamberad tofu: Lägg tofun i en form och häll på buljong, vitlöksklyfta, timjan och rosmarin. Låt stå och dra i kylskåpet över natten. Vira in tofun i en handduk och lägg under press tills den känns fast och torr. Det går bra med en bok eller tung skärbräda. Det tar ca ½ timme beroende på tyngden. Hit kan du förbereda redan dagen innan.
  5. Vänd tofun i majsmjöl och stek den på hög värme i olja tills den får fin färg. Ta stekjärnet från plattan, häll över spriten och tänd eld. Tänk på att hålla stekpannan borta från fläkt och peruk när du tänder på!
  6. Fördela rotselleripuré och betor samt rötter på tallrikar. Lägg tofun ovanpå och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.