Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberade bananer i mörk rom och farinsocker

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En supergod och jätte enkel dessert med banan som flamberas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en stekpanna, hetta upp den ordentligt så att socker smälter.
  2. Tillsätt lite vatten i pannan så att det blir som en socker sky.
  3. Stek på bananerna tills dom får en lätt gyllenbrun färg.
  4. Häll på romen på bananerna och tänd på. Var försiktigt med elden, det kan flamma upp rejält så håll barn och ögonbryn på håll.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.