Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberade pastafjärilar med gräddsås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Kanske lite ovanligt med pasta i en dessert, men det är jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vatten tillsammans med oljan, tillsätt pastan och låt koka ca 2-3 minuter. Låt rinna av. Riv apelsin och citronskal. Pressa ur saften och sila den. Ställ åt sidan. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt socker och apelsin och citronskal .Fräs på svag värme i ca 2-3 minuter. Rör ner saften och låt det få ett uppkok. Rör ihop grädde och mjölk, rör ner i stekpannan och koka upp. Tillsätt pastan och Irish cream. Häll över apelsinlikören, hetta uppoch flambera. Servera genast med lite glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.