Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberade persikor

 
Skriv ut

Festligt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader Häll bort lagen från persikorna, men spar 1 dl. Smörj en eldfast form och lägg i persikorna med kärnsidan uppåt. Gör en fyllning av mandel, socker och margarin. Fördela fyllningen på persikorna och sätt formen i ugnen. Låt persikorna stå i ugnen tills fyllningen fått fin färg. Häll på persikosaften och låt den bli varm. Värm konjaken i en kastrull. OBS! Den får inte koka! Flambera vid bordet. Ös hela tiden tills lågorna slocknat. Servera med iskall, vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.