Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberade räkor i het paprikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Hade jag kunnat äta räkor hade jag slängt mig över det här receptet. Hoppas någon annan gör det! Från ICA-Kuriren nr 11, 2009.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och finstrimla purjolök och paprika. Fräs strimlorna och chilin knappt mjuka i hälften av matfettet i en panna. Ta upp grönsakerna.
  2. Smält resten av matfettet, rör ned paprikapulvret, lägg i räkorna och fräs dem varma. Dra pannan bort från spisfläkten (en gyllene regel vid flambering!), häll konjak över räkorna och tänd på. Låt lågorna brinna ut. Alkoholen ångar bort och lämnar smaken kvar. Tänk på att alltid ha ett lock till hands att kväva lågorna med om det behövs.
  3. Sätt tillbaka pannan på plattan, lägg i grönsakerna, häll på grädde och chilisås. Värm igenom ordentligt. Smaka av med tabasco och salt om så behövs. Garnera med limeklyftor och korianderblad.
  4. Servera med vildrisblandning, fullkornsris eller vanligt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.