Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flygande Eng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Min variant på Flygande Jakob. Eng eftersom jag heter det i efternamn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form, tex. gratängform.
  2. Skiva och bryn svampen lätt.
  3. Vispa samman grädde, crème fraiche och såsen. Tillsätt ingefära och pressad vitlök. Häll gräddblandningen över kycklingen.
  4. Fördela svamp och paprika ovanpå.
  5. Gratinera i ugn 225°C, 15-20 min.
  6. Tillbehör: Mango chutney Raita Cashewnöt Naanbröd (alt. libabröd)
  7. Servera rätten med kokt ris (gärna kokt med indisk riskrydda), tillbehören och en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.