Intressant och gott focacciabröd med fyllning. Servera som lyxigt mellanmål eller som en förrätt. I originalreceptet ingår pecorinoost, men det går lika bra att använda parmesanost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda mjöl, socker och salt. Häll ner 1 msk av oljan, jästblandningen och resten av vattnet och rör ihop till en mjuk deg. Knåda degen i 4 minuter.
- Tärna osten.
- Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut dem till rundlar som är ca 5 mm tjocka. Lägg den ena rundeln på en bakplåt.
- Strö över osttärningarna och hälften av fänkålsfröna jämnt över ytan.
- Lägg den andra rundeln ovanpå och tryck ihop kanterna så att fyllningen inte läcker ut under gräddningen. Gör några snitt i ovansidan av degen med en vass kniv och pensla med resterande olivolja.
- Strö resten av fänkålsfröna över och låt degen jäsa i 20-30 minuter.
- Grädda i 30 minuter eller tills brödet är guldbrunt.
Servera omedelbart.
Publicerat den
31 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar