Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focacciabröd med ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Intressant och gott focacciabröd med fyllning. Servera som lyxigt mellanmål eller som en förrätt. I originalreceptet ingår pecorinoost, men det går lika bra att använda parmesanost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda mjöl, socker och salt. Häll ner 1 msk av oljan, jästblandningen och resten av vattnet och rör ihop till en mjuk deg. Knåda degen i 4 minuter.
  3. Tärna osten.
  4. Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut dem till rundlar som är ca 5 mm tjocka. Lägg den ena rundeln på en bakplåt.
  5. Strö över osttärningarna och hälften av fänkålsfröna jämnt över ytan.
  6. Lägg den andra rundeln ovanpå och tryck ihop kanterna så att fyllningen inte läcker ut under gräddningen. Gör några snitt i ovansidan av degen med en vass kniv och pensla med resterande olivolja.
  7. Strö resten av fänkålsfröna över och låt degen jäsa i 20-30 minuter.
  8. Grädda i 30 minuter eller tills brödet är guldbrunt. Servera omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.