Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fond - Fisk

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Det är enkelt att göra sin egen fiskfond och det blir garanterat gott när fisksåsen skall lagas. Frys gärna fiskfonden tills du behöver den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj skroven noga under kallt vatten och lägg i en kastrull. Om du inte får tag i skrov från plattfisk kan du använda annan vit fisk inkl. huvuden och fenor men tag alltid bort gälarna oavsett vilka skrov du använder. Täck skroven väl med vatten lägg i kryddorna, persiljan och löken (skivad) Koka upp och sjud under lock ca 20 min . Sila fonden (helst genom silduk) Klart att frysas eller användas.
  2. När du skall använda fonden, koka ned den till hälften och smaksätt med salt o peppar Om du skall göra vittvinssås är det nu vittvinet tillsätts inte före en ev. infrysning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.