Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Formbröd med farinsocker

 
Skriv ut

Enkelt och gott. Om man har öl, must eller svagdricka hemma kan man byta ut en del av vätskan. Man kan även utesluta filen helt och enbart köra på vatten eller annan vätska. Så länge mängden är densamma blir det bra :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm fil och vatten till 37 grader vatten och rör tills jästen har löst upp sig. Tillsätt olja, ägg, salt, farinsocker och rågsikt. Arbeta ihop till en smidig och fin deg. Täck över med bakduk och låt jäsa i cirka 45 minuter.
  2. Smöra och bröa tre avlånga brödformar. Ta upp degen och runddriv den väl, dela i tre delar och forma till avlånga limpor. Lägg dem i formarna och täck med bakduk. Låt jäsa i cirka 45 minuter. Värm under tiden ugnen till 200°C.
  3. Grädda limporna i ca 25-30 minuter.
  4. Låt bröden svalna i formarna, övertäckta med bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.