Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk fisk- och räkgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kryddoftande fiskgryta, servera gärna med färskt bröd för att suga upp den goda såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olivoljan på hög värme och fräs lök och vitlök ca 2-3 minuter tills löken är mjuk. Blanda ner lagerblad, apelsinskal och stjärnanis och fräs ca 30 sekunder tills blandningen börjar dofta.
  2. Tillsätt tomaterna och 1 dl vatten och koka upp. Sänk till medelvärme och låt sjuda ca 10 minuter tills såsen börjar tjockna något.
  3. Lägg i fisken, sänk värmen och lägg på ett tättslutande lock. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter tills fisken är genomkokt. Lägg i räkorna och värm upp ca 2 minuter tills genomvarma. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ner persiljan precis före servering och servera med varmt, mjukt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.