Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk fisksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saffran är den dyrbaraste kryddan vi har men skörden av denna krokusväxt (det är pistillen som används) är arbetskrävande. Fisk, skaldjur och saffran är en klassisk kombination. Receptet är från boken Mat för liv och lust.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fiskfilén i mindre bitar.
  2. Strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i stavar. Skär fänkålen i tunna klyftor. Skär tomaterna i bitar. Skala räkorna.
  3. Fräs saffran i oljan. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa några minuter.
  4. Häll på fiskbuljongen och låt koka upp. Sjud 5–7 minuter tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka.
  5. Lägg i fisken och låt soppan sjuda några minuter tills fisken har vitnat.
  6. Skär sockerärterna i strimlor på längden. Lägg i sockerärterna och räkorna.
  7. Smaka av med salt och peppar. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.