- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Blev bjuden på denna paj, och den var super.
Instruktioner
- Finfördela smör i mjölet till en gryning massa, eller kör i en köksassistent.
Sätt till vatten och arbeta raskt ihop en pajdeg.
Låt vila i kylskåp cirka 1 timme.
- Kavla ut degen till en stor rund kaka, så att den täcker botten och kansterna i en pajform cirka 20 cm i diameter.
- Nagga lätt med en gaffel och låt den gärna stå kallt 10-15 minuter.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
- Lägg i osten och tärnad eller strimlad skinka.
Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och parikapulvret.
Häll äggstanningen i formen.
- Grädda ytterligare 20 minuter eller till äggstanningen stelnat och fått färg.
- Servera pajen ljummen med en god krispig grönsallad till.
- OBS! Denna paj kan man även servera kall och ta med på utflykten.
Smaklig spis!
Publicerat den
23 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar