Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk ostpaj á la Dessan

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Blev bjuden på denna paj, och den var super.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela smör i mjölet till en gryning massa, eller kör i en köksassistent. Sätt till vatten och arbeta raskt ihop en pajdeg. Låt vila i kylskåp cirka 1 timme.
  2. Kavla ut degen till en stor rund kaka, så att den täcker botten och kansterna i en pajform cirka 20 cm i diameter.
  3. Nagga lätt med en gaffel och låt den gärna stå kallt 10-15 minuter.
  4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
  5. Lägg i osten och tärnad eller strimlad skinka. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och parikapulvret. Häll äggstanningen i formen.
  6. Grädda ytterligare 20 minuter eller till äggstanningen stelnat och fått färg.
  7. Servera pajen ljummen med en god krispig grönsallad till.
  8. OBS! Denna paj kan man även servera kall och ta med på utflykten. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.