Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk skinkgryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fransk husmanskost har rena och eleganta smaker. prova den här läckra grytan med mör skinka och doftande rotselleri smaksatt med citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 3 cm kuber. Skala och halvera löken och skiva den tunt. Skala och skiva morötterna i slantar. Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn köttet på svag värme.
  2. Tillsätt löken och morötterna till köttet, salta och peppra och fräs under omrörning. Koka upp vattnet och slå det i grytan. Hetta upp och skumma av. Lägg på locket och låt sjuda 20 minuter på svag värme.
  3. Skär rotsellerin i fjärdedelar och skala dem. Skär dem i tjocka skivor och dela skivorna i jämnstora bitar. Lägg rotsellerin i grytan och låt sjuda sakta ytterligare 30 minuter under lock.
  4. Blanda smör, mjöl och äggulor i en liten gryta. Ta 2 dl vätska från grytan med rotselleri och rör sakta ner i äggblandningen på svag värme.
  5. Ta upp kött och grönsaker med en hålslev och lägg upp på ett djupt fat. Rör ner citronsaften och ägguleblandningen i grytan. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen över köttet och strö över persilja och rosépeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.