Fransk husmanskost har rena och eleganta smaker. prova den här läckra grytan med mör skinka och doftande rotselleri smaksatt med citron.
Instruktioner
- Skär köttet i 3 cm kuber. Skala och halvera löken och skiva den tunt. Skala och skiva morötterna i slantar. Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn köttet på svag värme.
- Tillsätt löken och morötterna till köttet, salta och peppra och fräs under omrörning. Koka upp vattnet och slå det i grytan. Hetta upp och skumma av. Lägg på locket och låt sjuda 20 minuter på svag värme.
- Skär rotsellerin i fjärdedelar och skala dem. Skär dem i tjocka skivor och dela skivorna i jämnstora bitar. Lägg rotsellerin i grytan och låt sjuda sakta ytterligare 30 minuter under lock.
- Blanda smör, mjöl och äggulor i en liten gryta. Ta 2 dl vätska från grytan med rotselleri och rör sakta ner i äggblandningen på svag värme.
- Ta upp kött och grönsaker med en hålslev och lägg upp på ett djupt fat. Rör ner citronsaften och ägguleblandningen i grytan. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen över köttet och strö över persilja och rosépeppar.
Publicerat den
24 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar